Ai niin, unohdin vallan, että eilispäivänä kovan arvosanauurastuksen päätteeksi iski makeannälkä. Tein itselleni sellaisen hyydyketortun taaskin bileistä jääneistä aineksista.

Auringonsädetorttu

Pohja:

n. 250 g suklaatäytteisiä mariekeksejä

100 g sulatettua margariinia

 

Täyte:

5 liivatelehteä

persikkanektaria

1 muna

1 dl sokeria

1 prk kevytkermaviiliä

2 prk Valion Kidius Gefilus juotavaa jogurttia (hedelmäpommi)

ananasta paloiksi silputtuna

 

Murskasin keksit ja lisäsin sulan margariinin. Laitoin keksiseoksen (irtopohjavuokaa en omista :P) ihan tavalliseen uunivuoan pohjalle. Liivatelehdet pistin kylmään veteen. Sekoittelin munasta ja sokerista vaahtoa, mihin lisäsin kaikki muut täytteen aineet. Sitten lämmitin persikkanektarin, johon sekoitin liivatteet. Nektarin sekoitin sitten täytteeseen. Täyte tuntui todella juoksevalta, ja pelkäsin ettei se hyydy laisinkaan, mutta jo 2 tunnin päästä sain nauttia ihanaa hedelmävälipalaa.

Oikeastaan oli hyvä, että täyte oli juoksevaa. Se nimittäin kasteli myös keksiseoksen ja teki siitäkin hieman raikkaamman makuisen. Sokeria olisi voinut laittaa hieman vähemmän, mutta viepähän ainakin makeannälän jo pienen palan avulla mennessään.

- Sisko nro 2

ps. En ole (vieläkään) muistanut kertoa siskolleni, että meillä on tällainen blogi :D kyllä mahtaa systeri yllättyä kun tänään polkaisen pyörällä pihaan piupaumuffinssit kourassa ja sanon että otapa näistä kuva, laitetaan nettiin!